november 12

Hoe ouder je wordt

Hoe ouder je wordt…

“Hoe ouder je wordt, hoe meer je op jezelf begint te lijken”, geeft een manager terug als ik vraag naar zijn opgedane inzicht.

Na een aantal maanden coaching concludeert hij tijdens ons gesprek dat hij steeds:
– meer tijd krijgt om boven zijn team te ‘helikopteren’
– meer de tijd heeft om zijn strategie te bepalen
– minder met het blussen van brandjes bezig hoeft te zijn.

Het is zichtbaar dat hij steeds meer plezier in zijn werk heeft en steeds vaker gewoon zichzelf durft te zijn. En dat terwijl hij best wel wat complexe uitdagingen heeft in het managen van maar liefst 72 medewerkers.

Een gevoel van dankbaarheid komt in mij boven, als ik mij bedenk hoeveel vertrouwen hij in mij heeft gehad op het moment dat hij mij vroeg hem en zijn team te helpen in tijden van verandering.

Als ik zijn opgedane inzicht na het gesprek nog eens voor mezelf herhaal, raakt het mij diep.

Waarom zou je eerst ‘ouder’ moeten worden om ‘gewoon jezelf te durven zijn’. Hoe zou het zijn als je op jonge leeftijd al ‘gewoon jezelf zou durven zijn’ en ‘gewoon zou durven te vertrouwen op je talenten’. Die zijn er namelijk al vanaf het allerprilste begin van je leven.
Zou je dan een hoop ellende bespaard worden? Zou je dan eerder gelukkig zijn? Zou je dan eerder het leven leiden waar je van droomt?

Op welke leeftijd ‘werd jij jezelf’?

#moeiteloossuccesvol#werkplezier#persoonlijkeontwikkeling#professionelegroei#persoonlijkleiderschap#101dagenchallenge#alignedliving#coaching#leiderschapsontwikkeling#managers#medewerkers#alignment#moeiteloosmanagenchallenge#mens#verandermanagement#succesvol#organisatieontwikkeling#teamontwikkeling#samenwerken#leidinggeven


Tags


You may also like

Dromen Bedrog?

Dromen Bedrog?

Seks, zei je?

Seks, zei je?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>