oktober 6

Beetje Vergeten

“Beetje Vergeten”

“Hey, leef jij met het gegeven dat je om 11:30 hier bent?” app ik hem op een najaarse maandagochtend. Hij is negentien jaar en is nog steeds beduusd dat hij in vlak voor de zomervakantie zijn eindexamen gehaald heeft. De vrijheid die hij voelt is ongekend. Hij hoeft die dag niet te werken.

In januari kwam hij bij mij voor het eerst aan huis en zag het nauwelijks meer zitten. Hij stond voor bijna al zijn vakken een zware onvoldoende en liep rond met de wanhopige gedachte dat hij nooit van die middelbare school af zou komen. Er moest een wonder gebeuren wilde hij slagen voor zijn eindexamen! 

Toen ik hem voorstelde samen Het Wonder te gaan verrichten zij hij volmondig ‘ja’! Of hij er meteen al in geloofde was moeilijk te zeggen. Ik kon hem in ieder geval vertellen dat ik het wonder al meerdere keren mede mogelijk had gemaakt. De eerste keer in 1987.

Donderdag 14 juli 2022 belde hij mij rond twaalven op. Of ik een ‘hapje’ meeat die avond want ‘we’ waren geslaagd. En zo voelde het ook voor mij, al had hij het helemaal zelf gedaan. Hijzelf kon het maar niet bevatten. 

Inmiddels is hij begonnen aan zijn tussenjaar. Een jaar waarin hij -het eindexamen voorbij- toekomstplannen wil maken. Best lastig als je je altijd blindgestaard hebt op dat felbegeerde schooldiploma ‘Het ticket naar de vrijheid’. Toen hij die vrijheid dik verdiend had viel hij in een grote leegte die hij vooralsnog vulde met een vakantie, geld verdienen, een vehikel om zich gemakkelijker te verplaatsten en een vriendin. Enig idee van wat hij daarna wilde had hij niet. 

Vandaag is hij onze afspraak “een beetje vergeten” en appt mij dat hij eraan komt. Het zal een half uurtje later zijn. Gelukkig heb ik die ruimte in mijn agenda. 

Na een intensieve sessie is zijn schuldgevoel compleet verdwenen. Zijn ogen stralen en hij oogt ontspannen. Openlijk verwondert hij zich en zegt mij: “Hoe simpel is het om erachter te komen hoe je in elkaar zit, wat je echt leuk vindt en wat je werkelijk wil. Dat geeft zelfvertrouwen!!”

Vanmorgen had hij nog steeds geen idee. Na de sessie heeft hij een duidelijke richting waarin hij zijn vervolgopleiding gaat kiezen. Het geeft hem de geruststelling ervoor te kunnen gaan. En dat is hem aan te zien!

We prikken een volgende datum voor zijn toekomstdromen en daadwerkelijke studiekeuze.

Wil jij dit ook?

Ken jij Eindexamenscholieren of Studenten die stressen, struggelen of willen switchen en geen idee hebben:

– wie ze werkelijk zijn,- wat ze nu echt leuk vinden, wat ze willen,- wat echt bij ze past, – waarom ze stoeien met het onderwijssysteem,- waarom hulp van een decaan en/of ouders hen niet verder brengt?

Doe ze een plezier!Attendeer hen op de vrijblijvende Gratis Masterclass www.MoeiteloosStuderen.NU

Ben jij Nieuwsgierig geworden en een ondernemende professional? Ga dan naar www.MoeiteloosOndernemen.NU


Tags


You may also like

Dromen Bedrog?

Dromen Bedrog?

Hoe ouder je wordt

Hoe ouder je wordt
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!

>