CREATIEF VERANDERMANAGER  en BUSINESS ALIGNMENT MENTOR

Breng Talent, Team en Technologie naadloos samen

Voor versneld Persoonlijk en Zakelijk Succes


“Geen manager bereikt

zijn doelen met een ongemotiveerd, slecht functionerend team dat hun informatietechnologie 

niet benut.”

Word de trotse visionaire leider 

van een zelfsturend, talentgedreven team

met een duurzaam succesvolle toekomst 

dankzij de S.U.C.C.E.S. Methode. 

De Sleutel van Succes ligt in het naadloos aansluiten van ieders talenten binnen het team op de gebruikte technologie.
Deze bewezen systemische strategie biedt je een simpel solide stappenplan op weg naar meer plezier en topprestaties. Het maakt het verborgen potentieel van jou, je team en je business volledig vrij.
Creatief Verander Manager
 & Business Alignment Mentor

Ellen is in staat een heel complex project met succes te voltooien in een organisatie waarbinnen men met elkaar niet of nauwelijks in staat is samen te werken. Door relaties op te bouwen, weet ze barrières en daarmee de "wij-zij"-cultuur te doorbreken. Op een dergelijk resultaat kun je als gemeente verder.  Je bent gek, als je niet met haar in zee gaat!

W.J. van Tilborg
Stuurgroep & MT-lid Gemeente Zundert 

Alignment op drie levels

Wat zeggen de cijfers?

Het is bewezen: Wanneer een organisatie de aanwezige talenten nauw laat samenwerken in een inspirerende teamcultuur en synergetisch samenbrengt met een vooruitstrevende IT-strategie afgestemd op een lonkend toekomst perpectief schieten de volgende indicatoren omhoog.

Het
werkplezier vermeerdert met meer dan 50%, de performance met bijna 60% en de prestaties met een verbluffende 72%.
En er is meer: Een dergelijke afstemming vermindert het ziekteverzuim met 21% en het personeelsverloop met 12%.

Het is niet alleen mogelijk, het is bewezen effectief en je bereikt dit met de S.U.C.C.E.S. Strategie welke
Alignment brengt op de drie levels: Individueel en collectief binnen zowel het team als de organisatie als geheel.

INDIVIDU

Talent-Alignment

Ontdek de kern van je identiteit en ontwikkel uniek talentgedreven leiderschap

TEAM

Team-Alignment

Creëer een positieve teamcultuur en optimaliseer de communicatie

COMPANY

Business-IT-Alignment

Transformeer je digitale bedrijfsvoering en breng transparantie in de informatievoorziening

Ellen wist het projectteam te transformeren door ieders individuele talenten te benutten. Het leidde tot de succesvolle afronding van het zeer complex traject binnen de gestelde deadlines. Terloops bevrijdde ze me van het stigmatiserende 'DISC- label' dat ik droeg en mij benauwde. 

B. Buitenhuis
Projectlid & Informatiemanager Gemeente Almere

Ongelofelijk, hoe Ellen het voor elkaar krijgt tijdens een technisch traject van alle Drechtsteden tezamen, de balans tussen de mens en de techniek binnen de  samenwerkende organisaties weet te herstellen, terwijl hun culturen en technologische historie sterk van elkaar verschillen.

G.J. de Goede
Stuurgroep Drechtsteden & MT-Lid Gemeente Papendrecht

Ervaar jij als manager momenteel een of meer van de volgende uitdagingen?

Wordt de samenwerking bemoeilijkt door wrijving, slechte communicatie of een eilandcultuur?
Belemmeren inefficiënte informatiesystemen 
of verouderde software de prestaties en productiviteit?
Hebben sommige teamleden aanzienlijke
sturing nodig om hun potentieel te benutten?
Ervaar je weerstand tegen
verandering in je team, omdat men vernieuwingen niet (meer)
wil omarmen?
Dreig je het overzicht en de controle te verliezen te midden van hoge werkdruk en talloze complexe vraagstukken?
Heb je moeite de werk-privébalans gezond te houden, omdat je voortdurend brandjes moet blussen om de gestelde bedrijfsdoelen te bereiken?
Ervaar jij de frustratie van het motiveren van je team en het behalen van doelen en deadlines in een snel veranderende digitale wereld?
Sta je onder toenemende druk, met stapels doelen, strakke deadlines en voortdurende technologische veranderingen?
Moet je met beperkte middelen meer en meer bereiken in steeds minder tijd, terwijl de werkdruk bij jou en je team al ongekend hoog is en de motivatie van je team inmiddels tot ver onder het vriespunt gedaald is?
Met als gevolg dat er slecht wordt gecommuniceerd, het ziekteverzuim toeneemt en bekwame mensen ziet vertrekken?
Heb jij het rotgevoel gevangen te zitten in een neerwaartse spiraal?

Ik snap je

Gelukkig is er een oplossing

Wie ben ik?

Als Fysisch Geograaf, afgestudeerd als Landschaps-Veranderkundige, heb ik na de ruim 30 jaar expertise in de Ruimtelijke Informatie Technologie, zowel in loondienst als zelfstandige de nodige managersrollen vervult. Vanuit een Vestigings- en Teammanagers- of Informatie-, Project- en Verandermanagersrol heb ik vele organisatorische, informatie- en applicatie landschappen helpen veranderen.

In mijn loopbaan heb ik met vele vooraanstaande grote namen als Cap Gemini, PwC, Esri, Movares, Havenbedrijf, Geodan, Arcadis en talloze Gemeentes, Provincies, Waterschappen en Veiligheidsregio’s gewerkt.


 Na een 38 jaar durende strijd met onderwijssystemen en organisatiestructuren, bleek dat ik me bijna letterlijk kapot had gewerkt en ben ik op zoek gegaan naar een aanpak waar je leeft, leert en werkt op basis van je talent.

Niet veel later combineerde ik al mijn opgedane kennis, kunde, kwaliteiten en ervaringen met alle inzichten die ik opdeed tijdens mijn internationale coachings-, sprekers- en ondernemers-opleidingen. Hier voegde ik enkele natuurwetten en een tikje kunstzinnigheid aan toe.
Na jarenlang toepassen bij verschillende bedrijven heeft dit geresulteerd in de S.U.C.C.E.S. Strategie.

De S.U.C.C.E.S. Strategie & Alchemie

De S.U.C.C.E.S. Strategie
Is een eenvoudige, maar uiterst doeltreffende methode die je vanuit een systemische benadering, een nieuw perspectief biedt op de ogenschijnlijk alledaagse gang van zaken. Dit zesdelige stappenplan is flexibel en kan op ieder level situationeel worden toegepast.

Voor het individu
Het heeft het al talloze professionals, ongeacht leeftijd, opleidingslevel of loopbaan, geholpen om hun volledige potentieel te realiseren en moeiteloos succes te bereiken.

Voor Teams en Organisaties
Een strategie die inmiddels ook talloze teams en organisaties, zowel nationaal als internationaal heeft geholpen “Moeiteloos Succesvol” te zijn zonder dat ze er harder voor hoefde te werken.

Waarom “Alchemist” met ICT?
De letters I,C en T staan zowel voor de Inspiratie, Creativiteit en Talenten van de mens als de bedrijfskundige Informatie- en Communicatie Technologie.


AlchemICT zet in tegenstelling tot de meeste experts op het gebied van de InformatieVoorziening ‘de mens’ achter de medewerker en de manager centraal. Verder zet ik -net als de Alchemisten van vroeger- het ondergewaardeerde loodzware om in goud door intuitie en ratio met elkaar te verbinden.

De hoofdpersoon in het in 80-talen vertaalde boek ‘De Alchemist’ van Paul Coelho, gaat op zoek naar zijn bestemming en komt er via omwegen achter komt dat zijn bestemming dichterbij ligt dan hij ooit had durven dromen.

Gepassioneerd gids ik professionals, teams en organisaties naar hun bestemming om moeiteloos op basis van hun ondergewaardeerde talenten van maatschappelijke meerwaarde te kunnen zijn binnen hun baan, business of bedrijf. Ben jij al op jouw bestemming?

Ellen is een toegewijde, enthousiaste inspirerende vrouw, die zowel uit persoonlijk ervaring als vanuit haar professie weet dat leven en werken niet van elkaar te scheiden zijn. Ze weet zowel praktisch handelen met innerlijke beleving, wat het met je doet, harmonisch te verzoenen, waardoor je collectieve vermogen wordt aangesproken. Hiertoe zet ze zich creatief in om je op enigerlei wijze te raken en mee te nemen naar je nog niet gekende vermogen.


R. Rosenboom en L. Opheij
Springteam Trainersatelier


Creëer kansen voor

meer harmonie

en topprestaties 

in jouw team

Stel je dit voor: een omgeving waar iedereen met enthousiasme werkt, waar talenten floreren, technologie ondersteunt i.p.v. lastig is.
Wat zou er dan voor jou en je mensen waarmee je samenwerkt veranderen? Ellen heeft de blauwdruk voor jou om jouw team om te toveren tot een krachtige, goed geoliede machine waarin iedereen fluitend zijn doelen haalt. Dit zijn niet zomaar
woorden,
dit is de sleutel tot jouw toekomstig succes.

Laat deze kans niet aan je voorbijgaan.

Kom
NU in actie en zie hoe harmonie, efficiëntie en ongekende resultaten de nieuwe norm worden voor jouw team.
S.u.c.c.e.s. Strategie logo + beeld manfiguur © AlchemICT

Wat anderen zeggen

Op haar eigen specifieke soms speelse wijze weet Ellen resultaten te bereiken in veranderprocessen. Ze activeert creativiteit bij deelnemers en bereikt met behulp daarvan een inventarisatie van de problemen, knelpunten als ook de gedragen oplossingen daarvoor. De combinatie van traditioneel verandermanagement en een tikje kunstzinnigheid is bepalend voor haar succesvolle aanpak.

J Bijsmans
Informatiemanager & Directeur Bijsmansmanagement en Advies BV 

Er heerste een gevoel van onveiligheid en men werkte niet meer samen. Ellen heeft mijn team in no-time getransformeerd en heeft gemaakt dat ik weer kan doen wat ik het allerliefste doe: Managen!

P. van Hegelsom
Onderwijsmanager ROC West Brabant

Ellen is uniek. Een zeldzame combinatie van visie naast feitelijke kennis en ervaring.

D. Beukers
Programmamanager Waterschap HDSR

Door het team te stimuleren boven zichzelf uit te stijgen, wist Ellen voor de zeer strakke deadline alle datasets te leveren en hebben we beter gepresteerd dan de grotere partijen.

I. Vromen
MT-Lid Het Gegevenshuis

Ellen heeft haar werkzaamheden als projectleider verricht in een (te) groot divers multidisciplinair projectteam waarin iedereen -net als de hele afdeling- al jaren een eigen agenda heeft en er al voor haar komst vaak zonder plezier gewerkt werd. Een koers varen en samenwerken was daarom erg lastig. Door haar enorme inzet is niet alleen het project geslaagd, maar heeft er ook een cultuurverandering plaatsgehad en is het onderling vertrouwen verbeterd.

R. Remmerts
Projectlid Provincie Gelderland & Consultant Antea

Wiens succes al is versneld

Zet vandaag nog een eerste stap

Plan vandaag nog een geheel vrijblijvend Strategie Gesprek. Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen -nadat we je situatie in kaart hebben gebracht- bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.
Of schrijf je in voor de Gratis Interactieve Masterclass om online kennis te maken met de simpel te nemen stappen van de S.U.C.C.E.S. Strategie en te ontdekken waardoor of waarom je je nog niet moeiteloos succesvol voelt.
>